Naujienos
Pirmas
El. paštas
Struktūra

Pasitik pavasarį itališkai...

2009-02-26

Restoranas "Fiorentino"
Toskanos regiono vynų degustacija
Itališka kulinarinė kelionė
Itališkos kavos vakaronė
Vakaras su Fabrizio Ramazzotti
Meniu iki 10 asmenų
Meniu 10 - 15 asmenų
Meniu 15 - 20 asmenų

Restoranas "Fiorentino"

„Fiorentino“ gimė iš noro supažindinti lietuvius su Toskanos patiekalais ir vynais bei saulės šiluma, tad „Fiorentino“ restoranas maloniai nustebins kiekvieną lietuvį, čia rasiantį tikrų Italijos Toskanos regiono virtuvės valgių. Šio regiono virtuvė išskirtinė ir labai turtinga: čia gimė tagliata – jautienos kepsnys, kepamas „viename gabale“ ir patiekiamas supjaustytas, brusketa – ant grotelių kepta itališka duona, patiekiama su padažais: šviežių pomidorų, vištų kepenėlių, tradiciniu padažu su aliejumi ir česnakais. Desertui Jums bus pasiūlyta pasmaližiauti iš Toskanos atvežtais šokoladiniais sausainiais „Cantucci al cioccolato“, kurie yra valgomi mirkant į desertinį vyną.

Šiame Italijos regione taip pat yra daug vyno ūkių, kurie savo vynais, ypač raudonaisiais, garsėja visame pasaulyje. Restorane Jums pasiūlys paragauti iš Toskanos kruopščiai atrinktų ir atvežtų vynų, kurių restorane yra per dvidešimt rūšių.

Restorano savininkai kviečia lietuvius paragauti Toskanos virtuvės patiekalų, toskaniško vyno bei toskaniškų desertų. Restorano pavadinimas taip pat tikslingai parinktas: itališkai „Fiorentino“ – „viskas, kas iš Florencijos“, kadangi Toskana - Florencijos regiono sostinė.

Garantuojame jaukų ir stilingą itališkos dvasios kupiną vakarą Jums ir Jūsų svečiams ragaujant nuostabius šios šalies patiekalus ir mėgaujantis dar nuostabesniu vynu!

Į viršų

Toskanos regiono vynų degustacija

Italija - didžiausia geriausių vynų gamintoja. Klimatas ir labai senos tradicijos – štai kas leidžia šiai šaliai vadintis vyno šventove.

Sunku tiksliai pasakyti, kada Italijos Toskanos regionas tapo vienu iš įdomiausių ir madingiausių gero vyno regionų. Vynuogės, auginamos šiame regione, yra tinkamos ne vienos ypatingo vyno rūšies gamybai.

Vakaro metu degustuosime išskirtinius iš Toskanos regiono kruopščiai atrinktus ir atvežtus vynus. Apie ragaujamus vynus bei jų išskirtinę gėrimo kultūrą, vynų derinimą su maistu ir kitas įdomias subtilybes papasakos visiems gerai žinomas vynų žinovas Dominykas Velička.

Visiems gerai žinomas vynų žinovas Dominykas Velička specialiai kūrė degustacinį meniu, kuriame kruopščiai derinamos ragaujamų vynų ir patiekalų skonių savybės. Taip pat vyno žinovas papasakos Jums apie degustuojamus vynus bei jų išskirtinę gėrimo kultūrą, vynų derinimą su maistu ir kitas įdomias subtilybes.

Kviečiame nors trumpam persikelti į Toskaną – kraštą, kur gimsta geras, išsiskiriantis iš kitų savo aromatu, subtilaus skonio vynas.

  • Degustacijos trukmė - 2 val.
  • Kaina (iki 10 asmenų kolektyvui) - 920 Lt + PVM
  • Kaina (10-15 asmenų kolektyvui) -1150 Lt + PVM
  • Kaina (10 - 20 asmenų kolektyvui) - 1495 Lt + PVM

Į viršų

Itališka kulinarinė kelionė

Ravioli - tai puikaus skonio itališki koldūnai. Skirtingose Italijos provincijose ravioli yra gaminami su tam regionui būdingu įdaru, kuris gali būti ir mėsiškas, ir iš daržovių, žuvies, paukštienos ar net laukinių žvėrių ar paukščių faršo. Tradicinis ir populiariausias ravioli įdaras yra vištienos faršas, sumaišytas su „Parmezan“ sūriu, špinatais ir petražolėmis.

Kaip patiems pasigaminti skanius ravioli? Su kokiais padažais patiekiami skirtingų skonių ravioli ir kaip jie valgomi? Visa tai Jūs sužinosite vakarėlio „Itališka kulinarinė kelionė“ metu. Jūs patys su „Fiorentino“ restorano virtuvės šefu galėsite pasigaminti ir paragauti šių puikaus skonio itališkų koldūnų.

Kad kelionė neprailgtų, Jums teks susirungti su savo kolegomis ravioli gaminimo rungtyje...

Tad pasileiskime kartu į pažintinę kulinarinę kelionę po Italiją.

  • Degustacijos trukmė – 2 val.
  • Kaina (iki 10 asmenų kolektyvui) - 799 Lt + PVM
  • Kaina (10-15 asmenų kolektyvui) -1150 Lt + PVM
  • Kaina (10 - 20 asmenų kolektyvui) - 1379 Lt + PVM

Į viršų

Itališkos kavos vakaronė


Didelis italų pomėgis gerti kavą ir tobulėjančios technologijos daugiau kaip prieš šimtą metų leido sukurti gėrimą, kuris vienintelis atskleidžia tikrąjį kavos skonį bei aromatą - espreso.

Šiuo metu espreso jau ne tik Italijoje vadinama kavos karaliene. Espreso kava populiari Prancūzijoje, Ispanijoje, Meksikoje... ir Lietuvoje.

Tad ko tikėtis, jei kavinėje ar restorane užsisakėte puodelį espreso? Kokia turi būti tikra karališka espreso? Kaip patiems paruošti skanią kavą ir kaip ją patiekti? Kaip nepasiklysti kavos gausoje - juk kavos karalienė turi gausią svitą...

Visa tai ir dar daugiau sužinosite itališkos kavos vakaronėje. Mėgausitės ir skanausite populiariausias itališkos kavos rūšis – „caffé macchiato“, „ristretto“, „caffe latte“ ir kitas.

Laukiame Jūsų jaukioje ir stilingoje itališkos kavos degustacijoje!

  • Degustacijos trukmė – 1 val.
  • Kaina (iki 10 asmenų kolektyvui) - 240 Lt + PVM
  • Kaina (10-15 asmenų kolektyvui) -295 Lt + PVM
  • Kaina (10 - 20 asmenų kolektyvui) - 355 Lt + PVM

Į viršų

Vakaras su Fabrizio Ramazzotti

Žavus ir charizmatiškas italas Fabrizio Ramazzotti gimė ir augo pietiniame Italijos kampelyje – Sicilijoje. Muzika jis pradėjo domėtis nuo pat vaikystės, tad nenuostabu, kad būdamas penkiolikos metų buvo kviečiamas dalyvauti įvairiuose radijo ir televizijos rengiamuose muzikiniuose projektuose.

Į Lietuvą Fabrizio atviliojo meilė, o dainuoti aistra neišblėso.

Italas Fabrizio Ramazzotti dainuoja gyvai. Dainų repertuaras įvairus – nuo gerai žinomų 80-ųjų metų (Albano, Cotugno, Ricchi e Poveri, Zucchero…) iki šių dienų atlikėjų (Ramazzotti, Laura Pausini…). Taip pat dainuoja angliškai ir ispaniškai.

Vakarai su Fabrizio Ramazzotti gali būti lyriški bei romantiški arba visus įtraukiantys į šokių sūkurį.

  • Trukmė – 2 val.
  • Kaina – 2000 Lt + PVM

Į viršų

Meniu iki 10 asmenų

Šalti užkandžiai:
“Brusketų” asorti:
“Brusketai” su aliejumi ir česnku ( 3 porc.)
“Brusketai” su pomidorais ir baziliku ( 3 porc.)
“Brusketai” su cukinija, mocarela ir alyvuogių pasta ( 4 porc.)

Karšti užkandžiai:
“Ravioli” asorti:
“Ravioli” su bulvių įdaru, patiekiama su „Boloneze“ padažu ( 3 porc.)
“Ravioli” su varškės ir špinatų įdaru, patiekiama su sviestu ir šalavijais ( 3 porc.)

Karšti patiekalai:
Mėsos asorti su garnyru ir padažais:
Kiauliena, jautiena, vištiena ( 7 porc.)

Saldūs patiekalai:
“Crčme caramel” (10 porc.)
“Cantucci” - itališki sausainukai su desertiniu vynu “Con Vin Santo” ( 2 porc.)

Alkoholinis gėrimas prie desertų pasirinktinai:
“Grappa” arba “Limoncino” 40ml. (10 porc.)

Gaivieji gėrimai:
Mineralinis vanduo (10 but.)
Kava, arbata (10 porc.)

Vynai:
Rosso di Toscana, Vino da Tavola, Cantina La Novella 150ml. ( 10 porc. )
Bianco di Toscana, Vina da tavola, Cantina La Novella 150ml. (10 porc. )

  • Viso: 1255 Lt + PVM

Į viršų

Meniu 10 - 15 asmenų

Šalti užkandžiai:
“Brusketų” asorti:
“Brusketai” su aliejumi ir česnku (5 porc.)
“Brusketai” su pomidorais ir baziliku ( 5 porc.)
“Brusketai” su cukinija, mocarela ir alyvuogių pasta ( 5 porc.)

Karšti užkandžiai:
“Ravioli” asorti:
“Ravioli” su bulvių įdaru, patiekiama su „Poloneze“ padažu (5 porc.)
“Ravioli” su varškės ir špinatų įdaru, patiekiama su sviestu ir šalavijais ( 5 porc.)

Karšti patiekalai:
Mėsos asorti su garnyru ir padažais:
Kiauliena, jautiena, vištiena ( 11 porc.)

Saldūs patiekalai:
“Crčme caramel” (15 porc.)
“Cantucci” - itališki sausainukai su desertiniu vynu “Con Vin Santo” ( 3 porc.)

Alkoholinis gėrimas prie desertų pasirinktinai:
“Grappa” arba “Limoncino” 40ml. (15 porc.)

Gaivieji gėrimai:
Mineralinis vanduo (15 but.)
Kava, arbata (15 porc.)

Vynai:
Rosso di Toscana, Vino da Tavola, Cantina La Novella 150ml. ( 15 porc. )
Bianco di Toscana, Vina da tavola, Cantina La Novella 150ml. (15 porc. )

  • Viso: 1935 Lt + PVM

Į viršų

Meniu 15 - 20 asmenų

Šalti užkandžiai:
“Brusketų” asorti:
“Brusketai” su aliejumi ir česnku ( 7 porc.)
“Brusketai” su pomidorais ir baziliku ( 7 porc.)
“Brusketai” su cukinija, mocarela ir alyvuogių pasta ( 7 porc.)

Karšti užkandžiai:
“Ravioli” asorti:
“Ravioli” su bulvių įdaru, patiekiama su bolonezės padažu ( 7 porc.)
“Ravioli” su varškės ir špinatų įdaru, patiekiama su sviestu ir šalavijais ( 7 porc.)

Karšti patiekalai:
Mėsos asorti su garnyru ir padažais:
Kiauliena, jautiena, vištiena ( 14 porc.)

Saldūs patiekalai:
“Crčme caramel” ( 20 porc.)
“Cantucci” - itališki sausainukai su desertiniu vynu “Con Vin Santo” ( 4 porc.)

Alkoholinis gėrimas prie desertų pasirinktinai:
“Grappa arba “Limoncino” 40ml. ( 20 porc.)

Gaivieji gėrimai:
Mineralinis vanduo ( 20 but.)
Kava, arbata ( 20 porc.)

Vynai:
Rosso di Toscana, Vino da Tavola, Cantina La Novella 150ml. ( 20 porc. )
Bianco di Toscana, Vina da tavola, Cantina La Novella 150ml. ( 20 porc. )

  • Viso: 2659 Lt + PVM

Į viršų

Visos naujienos...